Gotuj ze mną
Szybki, prosty, smaczny obiad potrzebny od zaraz?
To nie problem!
W kuchni dopiero raczkuję, ale sprawia mi to wiele przyjemności, a kiedy potrawa wychodzi pyszna, wszystkie domowe brzuszki są pełne i zadowolone, to moje serce rośnie!
Dlatego co jakiś czas będę dzieliła się z Wami moimi kuchennymi poczynaniami ^^
Potrzebujemy :
- pierś z kurczaka
- przyprawy : sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
- świeża bazylia
- pół słoika Lutenicy
Lutenica to gęsty sos z grillowanej i obranej ze skórki papryki, bakłażana i pomidora.
Moja jest od Premium Rosa. Czy inne firmy mają w swojej ofercie ten produkt, nie wiem.
Pierś kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię, dodajemy przyprawy. Smażymy, aż będzie w środku białe. Dodajemy Lutenicę, a na sam koniec bazylię. Gotowe!
Ja podałam z ziemniakami i pieczarkami, ale oczywiście możecie sami skomponować z czym chcecie podać tę potrawę.
Polecam, spróbujcie!
Smacznego!
Buziaki, Amethyst :*
Pierś z kurczaka uwielbiam, a lutenica to dla mnie kulinarna nowość :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńMniam!:) Jak gdzieś znajdę ten sos, to na pewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuńhttp://coconutlimee.blogspot.com/
Nigdy wcześniej o tym sosie nie słyszałam. Ale wygląda to tak smacznie, że koniecznie muszę poszukać u siebie lutericy i zrobić podobne danie. Uwielbiam gotować :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńNigdy wcześniej o tym sosie nie słyszałam. Ale wygląda to tak smacznie, że koniecznie muszę poszukać u siebie lutericy i zrobić podobne danie. Uwielbiam gotować :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńWygląga Apetycznie! :) zapraszam do mnie! + obserwujemy ? odpowiedz na moim blogu :)
OdpowiedzUsuńpierwszy raz słyszę o tym sosie ale po samym składzie - papryka, bakłażan musi być świetny :D będę szukać w sklepach
OdpowiedzUsuńale to jest polska wersja lutenicy - prawdziwa bułgarska to prawdziwa bułgarska - mam to szczęście, że koło mojego domu jest taki mały sklepik, gdzie mają bułgarską we wszystkich rodzajach - drobną, gruboziarnistą, ostrą i łagodną. Jako ekspertka od bułgarskiej kuchni powiadam, że najlepsza jest "домашна лютеница"
OdpowiedzUsuń